El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat aquest dilluns que "durant les 24 hores del dia, els set dies de la setmana el Palau estarà protegit" per una furgoneta de l'Àrea de Recursos Operatius (Arro) després dels incidents amb pintura i sang a la façana de l'edifici de plaça Sant Jaume.

En una roda conjunta amb la consellera Alba Vergés, el coordinador de la unitat de seguiment de Covid-19, Jacobo Mendioroz, i el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, Sàmper ha atribuït a la "ràbia" que quatre treballadors d'un bar de L'Hospitalet de Llobregat hagin llançat pintura i sagni en el Palau aquest cap de setmana per protestar pel tancament temporal del seu local a causa de la Covid-19.

Després dels incidents, Sàmper va convocar aquest diumenge una reunió d'urgència on es va anunciar que posaran "una furgoneta d'antiavalots als voltants de Palau" per a així evitar aquest tipus d'incidents en edificis públics i protegir el Palau de ser atacat de forma vandàlica mentre duri la crisi de la Covid-19.

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha explicat que els quatre treballadors de la taverna de L'Hospitalet han estat identificats i els prendrà declaració. Sallent ha defensat que estava planificat ubicar una furgoneta antiavalots als voltants de la seu de la Generalitat per a una manifestació que estava prevista diumenge, però que aquests incidents es van produir unes hores abans i no ho van poder evitar.

El comissari ha expressat que "és un fet que mereix una resposta policial" i que es reforçarà la seguretat en el Govern.