El malestar al cos dels Mossos d’Esquadra davant les crítiques rebudes per la seva actuació durant les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél d’aquesta setmana és un fet. Tant que tots els sindicats representatius dels Mossos han reclamat una reunió urgent amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per abordar la situació i trobar una “solució immediata aquesta situació”. La conselleria d'Interior ha anunciat hores després que els convocarà per demà diumenge a les 11 del matí a una trobada.

La petició conjunta dels sindicats, inèdita, arriba després que els comandaments dels Mossos, conscients del malestar que hi havia al cos, acordessin fer pinya i blindar-se davant possibles ingerències polítiques, alhora que avalaven l’actuació dels antiavalots durant aquests dies. Signen la petició els sindicats  SAP-Fesol; USPAC; Sindicat de Policies de Catalunya (SPC); SME; SEGCAT; SEIME; SICME; AFITCME i CAT.

Extrema urgència

Els nou sindicats dels Mossos, de forma unànime,  apressen el conseller a celebrar com més aviat millor la reunió, fins i tot aquest cap de setmana, vista la situació que està vivint el cos. “Els ànims dins del nostre col·lectiu estan molt crispats”, asseguren en un comunicat els sindicats, que avisen Sàmper que “estem ja en el límit de poder garantir la pau social”.

De fet la mala maror és tanta que s’ha plantejat entre el col·lectiu la possibilitat fer dur a terme  una vaga de zel (peticions de baixes) que deixaria el cos sense efectius.

El malestar al cos és evident. Les manifestacions del conseller Sàmper en el sentit que cal una revisió  inajornable i urgent del model d'ordre públic dels Mossos d'Esquadra, les exigències de la CUP, que han fet del cos moneda de canvi en les negociacions per al futur govern, l'anunci del vicepresident Pere Aragonès que hi haurà canvis a la conselleria, insinuant que no estarà en mans de Junts han acabat d'escalfar els ànims dels Mossos, que se senten que compten amb el suport dels representants polítics.

Aldarulls Urquinaona Hasél - Sergi Alcàzar

Imatges dels aldarulls a la plaça Urquinaona / Sergi Alcàzar

Quatre detinguts la quarta nit

La demanda de tots els sindicats arriba l'endemà de la quarta jornada de protestes i quan n'hi ha de previstes per aquesta tarda a les quatre capitals catalanes. La quarta jornada de les protestes va acabar divendres a la nit amb la detenció de quatre persones, dues a Barcelona i dues a Girona.

Foto principal, agents dels Mossos en el dispositiu de la quarta nit d'aldarulls a Barcelona / Sergi Alcàzar