L'Associació Progessional de Mossos d'Esquadra ha advertit que si no es recondueix la situació de pressió política sobre el cos el faran ingovernable. El malestar dins la policia catalana és evident i va esclatant per diversos fronts. Mentre el sindicat majoritari amenaçava ahir amb una vaga encoberta, aquest col·lectiu que aplega 1.200 agents afirma que estan "farts" i que deixaran d'actuar amb una "responsabilitat impecable" com han fet fins ara.

"Ara mateix el sentiment entre els agents del cos dels Mossos d'Esquadra és de fàstic i vergonya" diuen en un comunicat. "Fereixen més els silencis dels polítics que les pedres que ens llencen", afirmen en referència a la manca de suport dels diferents partits després de les protestes i, sobretot, de l'atac a la comissaria de Vic. Per contra, les formacions han entrat a qüestionar el model de seguretat pública i a valorar les eines que tenen com els projectils de foam. La CUP ha tornat a demanar que s'elimini la Brimo i, ara, ho ha inclòs en la negociació per a la investidura de Pere Aragonès.

 

"Ens governen piròmans i irresponsables i corren el risc de perdre el control de la situació dins el cos" diu l'explosiu comunicat i el més dur fins ara que ha fet mai un col·lectiu dels mossos.

El col·lectiu demana fer públiques les imatges que graven les unitats d'antiavalots durant els aldarulls per mostrar "la realitat" i remunten el malestar del cos a l'època Joan Saura, amb les càrregues pel pla Bolonya, les victòries del Barça a Canaletes, el 15-M, can Vies, el banc expropiat i fins i tot el procés i la gestió de la pandèmia Covid-19.