Eduard Sallent s'ha estrenat com a nou comissari en cap dels Mossos d'Esquadra durant l'acte dedicat a la policia catalana amb un reconeixement a tots els serveis d'emergència que treballen en l'incendi de les Terres de l'Ebre. 

"Avui fa dos anys i dos mesos que vam celebrar el darrer Dia de les Esquadres, cosa que mostra que som en el període més convuls de la nostra història recent", ha dit Eduard Sallent tan bon punt ha començat el discurs institucional. I és que avui se celebra el primer dia de les Esquadres després del 155, una jornada dedicada a la policia catalana que es fa habitualment a l'abril i que no tenia lloc des del 2017. L'any 2018, i sota l'aplicació del 155, es va descartar fer l'acte per evitar problemes de protocol. Aquest abril, amb dues convocatòries electorals, es va decidir endarrerir l'acte.

Mossos dia Esquadres - Sergi Alcàzar

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra no ha amagat en cap moment els darrers mesos de tensió dins el cos amb motiu dels atemptats i, després de l'1-O, amb el judici encara pendent del major Josep Lluís Trapero i tota la cúpula política de l'anterior departament d'Interior: "Les dificultats ens han posat a prova com a policia en situacions de gran intensitat. Una prova de resistència de fets immensos que tenien lloc inexorablement un darrere l'altre"

"Hem demostrat el nostre compromís i coratge. Som uns professionals dignes de la confiança de la ciutadania i el Govern. Hem demostrat un compromís en el servei públic, honestos en els nostres principis i rectes en la presa de decisions. Podeu estar orgullosos de qui som i del que hem fet", ha dit.

Sallent tampoc ha amagat els moments difícils en les relacions amb la judicatura i la fiscalia, amb qui ha assegurat que s'ha continuat mantenint una relació "franca i sincera", i que tot i "les circumstàncies del moment ens hi hem esforçat". També ha agraït la col·laboració de les institucions de l'estat espanyol en l'atemptat de l'agost del 2017.

"Mossos i mosses, és hora que mirem cap al futur", ha dit al final del discurs. "Hem de simplificar processos i sistemes de treball, i hem d'actualitzar la nostra estructura. El futur ens posarà a prova. Poden ser moments de sentiments a flor de pell, però serà una responsabilitat de tots afrontar els esdeveniments amb serenor i civisme, ha conclòs.