Els Mossos d'Esquadra han tancat aquest migdia la platja de Sant Sebastià de Barcelona. Al voltant de les dues del migdia els agents han procedit a buidar l'espai, arran de la seva proximitat amb l'Hotel W, on aquest tardà es donarà inici a la Reunió Anual del Cercle d'Economia, que s'allargarà aquest divendres, que comptaran amb la presència de Felip VI i diversos ministres del Govern espanyol.

El president Pere Aragonès obrirà les jornades aquesta tarda, però l'acte més important del dia serà el sopar inaugural on assistirà el rei Felip VI i el president de Corea del Sud, Moon Jae In. A banda aquesta tarda també participaran en les jornades la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño; la presidenta executiva del Banc Santander, Ana Botín; el president d'Inditex, Pablo Isla; i el president de Telefònica, José Mª Álvarez-Pallete.

La representació del Govern

L'assistència de membres del Govern en el sopar inaugural va ser una de les qüestions que va aixecar més polseguera durant el dia d'ahir. El president Aragonès va comunicar durant el matí que declinava la invitació, traspassant-la al vicepresident del Govern, Jordi Puignerò. Hores després que Puigneró va comunicar que ell també declinava la invitació en tenir el compromís previ d'assistirà a la Nit de les Telecomunicacions, que se celebra a la mateixa hora.

En un primer moment, des de vicepresidència s'havia indicat que el criteri era no assistir a actes organitzats per la Casa Reial ni tampoc convidar la Casa Reial als actes del Govern. Però s'afegia que l'executiu català "no deixarà d'assistir ni representar la Generalitat en actes a Catalunya de tercers on assisteixi el monarca espanyol". A partir d'aquí, s'havia confirmat que Puigneró havia decidit anar al sopar un cop es va confirmar l'assistència del president de Corea del Sud i empresaris d'aquell país.

Finalment qui assistirà en representació del Govern serà la consellera de presidència, Laura Vilagrà. "El Govern sempre assisteix als esdeveniments on es tracten temes importants per a l'economia catalana", va defensar la consellera. Amb tot el president coincidirà amb el monarca durant una trobada informal i privat amb empresaris coreans.

 

 

Imatge principal, la platja de Sant Sebastià desallotjada / Marina Fernàndez Torné