Eugenio Nasarre Goicoechea, qui va ser director general d'RTVE en 1982, secretari general d'Educació entre 1996 i 1999, durant la primera legislatura de José María Aznar, i diputat del PP en el Congrés de 2000 a 2016, ha mort aquest dissabte als 77 anys, segons ha informat el diari digital El Debate, en el qual era articulista i membre del consell editorial. Per la seva tasca política i llarga trajectòria a la gestió pública, Nasarre va ser condecorat amb la Gran Creu de l'Ordre Civil d'Alfons X el Savi (2012) i amb l'Orde del Mèrit Constitucional (2011). El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha lamentat la mort de Nasarre en una publicació a la xarxa social 'X' (Twitter), en la qual el descriu com "un defensor ferm de la Constitució i dels interessos de tots" i "un gran intel·lectual, que va dedicar molts al PP". 

Nasarre va ocupar, entre altres càrrecs, el de director general d'Assumptes Religiosos, sotssecretari del Ministeri de Cultura, director general d'RTVE, secretari general d'Educació i diputat a Corts Generals en les legislatures VII, VIII, IX i X. Primer quan encara militava a l'antiga Unió de Centre Democràtic (UCD) d'Adolfo Suárez (entre 1977 i 1983) i després ja al PP (des de 1991). Nascut a Madrid en 1946 i llicenciat en Filosofia, Dret i Ciències Polítiques per la Universitat Complutense i graduat en Periodisme per l'Escola de Periodisme de l'Església, actualment exercia els càrrecs de vicepresident del Consell Espanyol del Moviment Europeu, vicepresident de l'Associació d'Ex Diputats i Ex Senadors, patró de la Fundació d'Educació Catòlica i membre de l'Institut Internacional Jacques Maritain.

Llarga trajectòria política i funcionarial a UCD i el PP

En la seva etapa universitària, Nasarre va ser dirigent de la Unió d'Estudiants Democràtics (UED) i va militar en el partit Izquierda Democrática (ID), en el qual va continuar després d'ingressar com a funcionari en 1972 en el Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat com a número u de la seva promoció, fins a 1977. Va ingressar després en Unió de Centre Democràtic (UCD) i va ser cap del gabinet d'Íñigo Cavero en el Ministeri d'Educació; director general d'Assumptes Religiosos del Ministeri de Justícia (1979-1980) i sotssecretari de Cultura (1980-1982). De juliol a desembre de 1982 va ser director general de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) i va cessar amb la victòria electoral del PSOE, i en la dècada següent va tornar a exercir com a funcionari en l'Institut de Desenvolupament Urbà i en l'Ambaixada d'Espanya a Roma.

En 1991 es va afiliar al Partit Popular (PP) i, entre altres càrrecs, va ser secretari general d'Educació i Formació Professional del Ministeri de Cultura i director d'Anàlisi i Estudis de la Presidència del Govern, amb José María Aznar com a president. De 2000 a 2008 va ser dues legislatures diputat per Madrid, de 2008 a 2011 ho va ser per Jaén i en una quarta legislatura, fins a 2016, ho va ser per Granada, en els quatre casos triat en les llistes del PP. De 2012 a 2018 va presidir el Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu. Estava casat i va tenir quatre fills.