Negat. Jordi Montull i la seva dona, Mercedes Mir, condemnats per l’espoli del Palau de la Música, han declarat aquest dimecres davant del titular del jutjat d’instrucció 12 de Barcelona, acusats d’un delicte de frustració a l’execució de la condemna per haver ocultat a l’Audiència de Barcelona que cobraven lloguers de dues finques, que tenen embargades per pagar els 23,8 milions euros de responsabilitat civil, que se’ls hi va imposar juntament amb l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, condemnat a 9 anys 8 mesos. Montull, condemnat a set anys i mig de presó, ha estat conduït des de la presó de Brians 1 al jutjat i només ha contestat a la seva defensa que no sabia res dels lloguers, ni que un era a la seva filla, Gemma Montull, i que estava dèbil en haver estat operat del cor. Per la seva part, Mir (condemnada com a responsable civil en el cas del Palau i que ha abonat els diners) ha indicat que els lloguers eren anteriors a la condemna i que no tenen voluntat d’amargar-los. Els advocats del Palau de la Música, Laura Parés i Marc Molins, van denunciar els Montull davant l’alerta d’Hisenda de la declaració d’aquests lloguers, ja que sostenen que no els van declarar.

En aquest cas, els Montull tenen dues finques llogades al Masnou, una d’elles a la seva filla, Gemma Montull, condemnada a quatre anys de presó per l’espoli del Palau i que se li va suspendre el seu ingrés. Gemma Montull és acusada de llogar una finca de Teià, al seu fill. Els lloguers dels familiars eren d’uns 500 euros al mes, per sota del mercat, i les Montull asseguren que els fan servir per pagar obres i els impostos de les finques. Arran de les denúncies, aquests lloguers s’han suspès. Gemma Montull també havia de declarar aquest dimecres, però la citació no ha estat correcte, i no ha aparegut pel jutjat. Des de l’acusació també s’ha vist que en el cas de la finca de Gemma Montull tenia la clàusula de preferència en cas de compravenda. Jordi Montull i Gemma Montull van indicar a l’Audiència de Barcelona que només podien aportar 500 euros al mes sense precisar aquests lloguers.  El tribunal ha recuperat la meitat dels diners robats: uns 12 milions d’euros.

Segon cas a judici

Aquest és el segon cas que els Montull són denunciats per amagar patrimoni. La Fiscalia demana 2 anys de presó per a Jordi Montull i Mercedes Mir per haver cobrat 31.500 euros del lloguer d’una altra casa que tenen al Masnou, embargada per fer front a l’espoli del Palau; i alternativament proposa una pena de sis mesos de presó. Així, que haurà de ser jutjat, novament.

Els Millet al jutjat

En la causa dels Montull, al jutjat d’instrucció 12 de Barcelona, també està acusat d’ocultar patrimoni Fèlix Millet i les seves filles Clara i Laia per uns lloguers. Estan citats a declarar com a investigats el pròxim 23 de novembre. La Generalitat va concedir a Millet la semillibertat a finals d’octubre, tot i que per la seva salut està ingressat al centre hospitalari penitenciari de Terrassa.

 

A la foto principal, Mercedes Mir en sortir del jutjat. / Foto: Carlos Baglietto