"El Rei és benvingut sempre a Catalunya". Segons ha apuntat aquest dimarts la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat. Montserrat ha denunciat avui en una entrevista al programa El Món a RAC1 el sentiment que hi ha en una part de Catalunya amb la monarquia espanyola. "No pot ser que el Rei vingui a Catalunya i no pugui estar a un lloc públic", ha criticat en relació al rebuig i al fet d'acollir els Reis en un espai privat en la seva visita a Girona.

La popular ha defensat que el "Rei és el Rei de tots els catalans" i ha instat al president Quim Torra a retirar les declaracions que el Rei Felip VI no és rei a Catalunya. La portaveu del partit ha dit que assistirà als actes d'aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils a la capital catalana i ha recordat que el PP sempre estarà al costat de la monarquia espanyola: "És el nostre cap d'Estat". 

Rei Felip VI Premis Princesa de Girona - Sergi Alcàzar

El Rei Felip VI a l'entrega de Premis Princesa de Girona de 2018 / Sergi Alcàzar

Montserrat ha parlat del polèmic cas del màster del president del PP, Pablo Casado, que la jutgessa Carmen Rodríguez-Medel, va acordar ahir enviar a la Sala Segona del Tribunal Suprem perquè decideixi sobre les possibles irregularitats. Per la portaveu del PP el cas no té recorregut. "El president del PP no dimitirà perquè aquest cas no té recorregut". Segons Montserrat: "Hi ha una doble vara de mesurar, s'està fent servir això per atacar al PP". 

Atacs feixistes

Pel que fa a les situacions violentes viscudes a Catalunya per part d'ultres relacionades amb retirar simbologia per la defensa de les llibertats civils i polítiques al país, Montserrat ha apuntat que el PP vetllarà perquè l'espai públic sigui utilitzat de manera neutral, és a dir, instant a retirar tots els llaços grocs dels edificis píblics. "Qui vetlla per la nostra seguretat són les forces d'ordre", ha dit la portaveu preguntada per les agressions feixistes violentes. 

Montserrat ha recordat que la llei fa iguals els ciutadans i que és obligació de tothom complir-la, també ha condemnat fermament els atacs feixistes i violents de totes les ideologies polítiques. Respecte a les candidatures pels propers comicis municipals ha deixat la porta oberta al futur i ha conclòs: "Abans d'unes eleccions és recomanable fer unes primàries".