La jutgessa del cas Màster de Pablo Casado, Carmen Rodríguez-Medel, ha acordat enviar una exposició raonada a la Sala Segona del Tribunal Suprem perquè decideixi si és procedent investigar el líder del PP per les presumptes irregularitats del seu màster, on veu indicis de delicte de prevaricació administrativa i suborn impropi en considerar que existeixen "indicis" que va obtenir el màster de Dret Autonòmic com un "regal acadèmic per la seva rellevància política i institucional".

En una interlocutòria, la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, declara esgotada la instrucció en tot allò que "no implica actuacions processals" en relació amb Casado i l'envia al Suprem, l'òrgan competent per investigar, si escau, Casado en tractar-se d'una persona aforada.

La decisió d'elevar el cas al Suprem arriba poc després que s'hagi imputat tres companyes que van cursar un presumpte màster a la Universitat Rey Juan Carlos amb Casado per un delicte de suborn i prevaricació després de prendre'ls declaració. 

En les setmanes prèvies, la jutgessa ha pres declaració a testimonis i altres investigats (n'hi ha fins a set) i, un cop recopilada la informació, demana al Tribunal Suprem que es faci càrrec del cas, ja que Casado és aforat (diputat al Congrés). Ara, l'alt tribunal haurà de demanar a la fiscalia que es posicioni en un informe sobre la competència del Suprem i el contingut de la investigació.

Posteriorment, la Sala Segona haurà de decidir si es queda la investigació, la retorna a la jutgessa d'instrucció o, per contra, l'arxiva. Rodríguez-Medel no només eleva al Suprem el cas de Casado sinó que li demana que es quedi tota la causa, amb els set imputats. Aquesta jutgessa és la que també investiga el màster de Cifuentes i va obrir una peça separada pel cas de Casado.

A l'exposició raonada, la titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, acorda enviar tota la peça C, referent al màster de Casado, al Suprem incloent, per tant, els set imputats que figuren en el procediment, ja que entén que "podria existir indiciària responsabilitat penal" en Casado "en íntima connexió amb altres persones no aforades".

Es tracta de l'exrector Fernando Suárez; l'exdirector de l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos, Enrique Álvarez Conde; els professors Pablo Chico i Alicia López de los Mozos, així com les tres estudiants María José Cancio, Alida Mas Taberner i Maria Mateo Feito, les dues últimes, ex-alts càrrecs del PP.