El Jutjat d'Instrucció Número 16 de Madrid ha admès a tràmit la denúncia que Vox va presentar contra el cofundador de Podemos Juan Carlos Monedero per delictes contra l'honor i l'ha citat en qualitat d'investigat el pròxim 18 de febrer.

La formació liderada per Santiago Abascal es va querellar contra Monedero després que aquest publiqués un vídeo a les xarxes socials on identificava a aquest partit amb els més greus i sagnants crims contra la humanitat, com són els camps d'extermini nazis, els sicaris del cartell de Medellín i els nazis jutjats pel Tribunal de Núremberg.

No és la primera vegada que algun membre del partit morat s'expressa en aquests termes amb VOX. De fet, aquest dijous, la co-portaveu al Congrés Isa Serra va reaccionar a l'assalt al Capitoli als EUA dient que no se sorprendria si en un temps Abascal fes el mateix.

manifestaco 6d placa sant jaume vox ignacio garriga santiago abascal- maria contraeres coll

Manifestació 6d a la Plaça de Sant Jaume Vox / Maria Contreras Coll

A la querella, formulada per la Vicesecretaria Jurídica de partit, liderada per Marta Castro, la formació al·lega que aquestes afirmacions "superen els límits de la llibertat d'expressió i crítica política".

El que es pretén, explica Castro, és "imputar un delicte d'odi a VOX", amb la qual cosa "incorre en delictes de calúmnies i injúries, a l'ésser coneixedor -Moneder- de la manifesta falsedat de les afirmacions."

Castro destacava a la querella, admesa a tràmit, que Monedero "no ha criticat postures polítiques, sinó que només aboca nombrosos insults". I afegeix: "Utilitza la comparació de l'actuació de VOX amb les actuacions delictives, sanguinàries i aberrants". Ara, el Jutjat ha estimat que els fets denunciats "presenten característiques que fan presumir la possible existència de delictes contra l'honor", afegeixen.

Podemos acumula denúncies

Aquesta no és la primera denúncia que rep algun membre de Podemos, ni tampoc la primera que rep Monedero. L'agost passat, el fundador del partit va ser investigat per saber si va cobrar comissions il·legals amb la contractació a la campanya de comunicació de Podemos, durant les eleccions d'abril de 2019.

Un altre cas contra Podemos en el qual VOX va decidir personar-se com a acusació, és el Cas Dina, una de les peces de les activitats il·lícites del comissari Vallejo, que relaciona el robatori del telèfon mòbil d'una exassessora de Podemos amb Pablo Iglesias.