El ministeri de Transports ha creat aquesta setmana una nova Direcció General d'Agenda Urbana i per ocupar el lloc de director general ha estat elegit l'arquitecte José Ignacio Carnicero. Segons el diari ABC, és "el millor amic" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que hauria creat una plaça ad hoc. Des de la Moncloa es defensen: el seu currículum és impecable i justifica el nomenament. "Els mèrits del nou director general són fets contrastats", asseguren fonts del govern espanyol.

Des del ministeri de Transports subratllen que José Ignacio Carnicero és doctor arquitecte per la Universitat Politècnica de Madrid i ha estat reconegut "tant per la seva obra construïda com per la seva tasca d'investigació". Entre els premis nacionals i internacionals que ha rebut hi el Lleó d'Or 2016, el Premi FAD d'Arquitectura i d'Opinió 2012, el Premi COAM 2012, l'AIA New York Housing Award 2015, l'Emerging Architecture Award 2011, el Hauser Award 2011 i el Design Vanguard 2011.

Per altra banda, des del govern espanyol destaquen que també s'ha dedicat a la docència i divulgació, "impartint conferències en una vintena de països i classes durant 12 anys a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid". Recorden que ha estat professor convidat en universitats internacionals com Cornell University, Columbia University, California College of the Arts, Cooper Union, Yale University o Massachussets Institute of Technology MIT.

En una entrevista a Onda Cero aquest dijous al matí, la ministra de Defensa també ha fet referència a la trajectòria professional de Carnicero. “Cal promocionar el talent. I si algú té aquest mèrit, aquesta capaciat i aquest currúculum, per què no?”, ha preguntat Margarita Robles.

Segons el diari ABC,  Sánchez i Carnicero es coneixen des dels nou anys d'edat i tots dos van coincidir jugant a bàsquet a l'Estudiantes. Posteriorment, Carnicero va col·laborar en vídeos electorals de Sánchez de tall personal, com alguns d'elaborats per a les primàries del PSOE el 2014 o en una jornada de reflexió el 2016.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram