La guerra a les xarxes socials entre el PP i el PSOE ja és oficial. Si fins ara feia uns dies que els encarregats de gestionar els perfils de Twitter, Instagram i TikTok del PP ens sorprenien amb missatges demolidors contra els socialistes, l'independentisme i, sobretot, contra el president a l'exili Carles Puigdemont, aquest dimecres ha estat el torn del PSOE. El perfil oficial dels socialistes s'ha despertat amb una fotografia, feta amb intel·ligència artificial que recorda un bodegó (un tipus d'obra d'art on es representen objectes inanimats com fruites, vegetals, flors...).

Ara bé, cal mirar més enllà perquè a les xarxes socials no es fa res perquè sí, hi ha un missatge ocult i fa referència al darrer escàndol protagonitzat pel PP; concretament el que afecta a la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Aquest dimarts es va fer públic que la Fiscalia Provincial de Madrid ha denunciat l'empresari Alberto González Amador, parella de la dirigent del PP, per un frau fiscal en l'Impost de Societats de 350.951 euros suposadament comès durant els anys 2020 i 2021 mitjançant factures falses i societats pantalla. La denúncia, que també inclou falsedat documental, és fruit de dos anys d'investigacions sobre les activitats de les societats de González Amador pel seu enriquiment durant la pandèmia. Per això al bodegó hi ha diners, que representa que estan aconseguits de manera il·lícita, tirats damunt la taula.

Fruita?

La imatge compartida al perfil d'X (antic Twitter) del PSOE no porta cap missatge escrit, només la foto, fruita i uns diners escampats. La fruita és en al·lusió a la famosa frase que va pronunciar Ayuso, la que ella va dir que era 'me gusta la fruta'. El passat mes de novembre, la presidenta madrilenya va insultar Pedro Sánchez des de la tribuna de convidats del Congrés, "quin fill de puta" va dir, perquè, al seu judici, va dedicar la seva intervenció "a difamar-la" a ella i a la seva família. "El mínim és que digui per sota del nas, m'agrada la fruita", va justificar en ser preguntada per l'insult uns dies després. "Potser vostès s'ho empassen tot, però jo, per dins, sí que ho vaig dir: m'agrada la fruita", va reafirmar la presidenta. Per això el bodegó del PSOE mostra unes fruites escampades en una taula de menjador.

La guerra iniciada pel PP

Com dèiem anteriorment, aquesta guerra oberta a les xarxes socials la va iniciar el PP de Madrid la setmana passada quan va desvariar contra Carles Puigdemont. Els d'Ayuso van publicar un TikTok on apareix el líder de Junts per Catalunya en dues imatges. La primera, en una conferència de premsa al Parlament Europeu i la segona, el president català dins d'una garjola. A més, els populars inclouen en la seva publicació la cançó Es un secreto de l'artista de reggaeton Plan B. El fragment musical escollit era el següent: "Si no es hoy, mañana tal vez, pero algún día voy a tenerte"Es tracta del segon paràgraf de la cançó que els populars van editar per afegir la següent frase: "Tenerte (en prisión)".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!