L'advocat Gonzalo Boye ha llançat un missatge críptic just abans de la declaració del president a l'exili, Carles Puigdemont, en la comissió del suplicatori en el Parlament Europeu.

"Hola, Josep Costa, avui toca carpeta verda com quan vam anar a la Junta Electoral Central?", ha indicat Boye adreçant-se al vicepresident del Parlament, que també és jurista.

Quan es debatia si Puigdemont i Toni Comín serien reconeguts com a eurodiputats, Boye i Costa van anar a la JEC per presentar tots els papers per poders. L'advocat ha explicat que allà es van riure d'ells, però que després aquest pas va ser determinant per guanyar el reconeixement en la justícia europea.

Puigdemont ha arribat a la seu del Parlament Europeu aquesta tarda, acompanyat del mateix Boye. Després de Puigdemont, també compareixeran Clara Ponsatí i Toni Comín. 

Boye anava efectivament amb una carpeta verda. Els tres eurodiputats tenen 45 minuts cadascun per intervenir per ordre davant de la comissió del suplicatori i per respondre les preguntes que els facin els altres eurodiputats. La sessió és a porta tancada.

Mentrestant, el responsable del suplicatori de Puigdemont ha trencat avui la imparcialitat. El president del Comitè d'Afers Jurídics i eurodiputat de CiutadansAdrián Vázquez, ha assegurat que el rebuig de Bèlgica a l'extradició de l'exconseller Lluís Puig "no afecta" el suplicatori contra els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. "No té res a veure", ha dit aquest dijous Vázquez poques hores abans que comenci l'audiència a l'Eurocambra.

El president del Comitè d'Afers Legals preveu que el Parlament Europeu adopti una decisió "a la primavera", però puntualitza que tot dependrà de l'evolució del procediment. 

"Jo no soc cap jutge, això només és un procés parlamentari", ha remarcat Vázquez.

Malgrat les declaracions de l'eurodiputat de Ciutadans, la defensa dels tres independentistes creu que el rebuig de Bèlgica a l'extradició de l'exconseller Lluís Puig "reforça" la seva defensa.