La vacunació a Catalunya i l'Estat espanyol avança, malgrat que encara és incert si serà possible complir amb el calendari de vacunació que ha plantejat el govern espanyol. Tot i les traves, l'executiu espanyol vol tenir immunitzada el 70% de la població abans de la tardor. Avui dia, el 19,9% de la població de l'Estat espanyol, un total de 9.441.685 persones, ja han rebut la primera dosi i a 3.411.914 persones, el 7,2%, ja li han administrat la pauta completa.

Entre aquests primers vacunats, però, ja hi ha alguns dels membres de l'executiu espanyol. De fet, a José Luís Ábalos tot just li han posat avui la primera dosi de l'antídot d'AstraZeneca. Això és perquè el titular de la cartera de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol ja té 61 anys i entra, per tant, dins la franja d'edat que encara pot rebre aquest vaccí.

Un moment únic que Ábalos ha immortalitzat al seu Twitter animant a tothom a vacunar-se. "Aquesta tarda he anat a la cita per rebre la vacuna d'AstraZeneca, a València. Vull agrair l'enorme treball, la magnífica organització i la infinita amabilitat dels professionals de la sanitat pública. Les vacunes són segures. #YoMeVacunoSeguro", ha escrit

TUIT Jose Luis Abalos vacunacion

José Luis Ábalos / Twitter 

No és, però, l'únic ministre que ja ha passat per la cua del seu centre sanitari per inocular-se la vacuna. De fet, un total de 6 ministres ja han rebut el vaccí, el primer dels quals va ser el català Miquel Iceta, de 64 anys, i titular de Política Territorial i Funció Pública, el 26 de març.

El va seguir Margarita Robles, de 64 anys, ministra de Defensa. A ella li va tocar el passat 1 d'abril, a l'estadi Wanda Metropolitano. A Manuel Castells, en canvi, li va tocar esperar-se fins al 7 d'abril, malgrat ser el membre més gran de l'executiu. El titular d'Universitats té 79 anys, per la qual cosa forma part d'un dels grups prioritaris. Va rebre l'antídot de Pfizer  a Barcelona.

Pel que fa al ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, de 60 anys, va rebre el 14 d'abril la seva primera dosi d'AstraZeneca a l'Hospital Isabel Zendal. La següent a vacunar va ser la ministra d'Educació, Isabel Celaá, de 71 anys, el passat 16 d'abril en un centre de salut a Madrid. Ábalos tanca, per ara, la llista. 

No són, però, les úniques personalitats polítiques que ja s'han vacunat. Igual que José Luis Ábalos, a Ximo Puig li han inoculat el vaccí avui, i Ana Pastor, vicepresidenta segona del Congrés, la va rebre el cap de setmana. També hem viscut alguns escàndols com la vacunació del conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas, i diversos alts càrrecs del seu Departament van reconèixer que es van adjudicar dosis de la vacuna contra la Covid-19 al·legant que són sanitaris.

 

Imatge principal, Ábalos rep la vacuna de la Covid-19 / Twitter José Luis Ábalos