El conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas, i diversos alts càrrecs del seu Departament han reconegut que es van adjudicar dosis de la vacuna contra la Covid-19 al·legant que són sanitaris, segons publica el diari La Verdad

Villegas, que és cardiòleg del sistema murcià de Salut (SMS), assenyala que la seva vacunació i dels altres alts càrrecs i sanitaris, ja que hi ha "serveis que són essencials". A més, a Múrcia també s'han vacunat diversos rastrejadors "per evitar problemes logístics" i per evitar brots. Per tal de justificar-ho, Villegas ha assenyalat que s'està desviant "el focus de l'important" al parlar sobre la vacunació dels càrrecs públics del Govern de la regió.

"S'ha vacunat tothom qui ha volgut"

Ara bé, la Conselleria de Salut murciana ha anat més enllà i diversos testimonis han assegurat a la Ser que durant la setmana passada "van vacunar a tothom que va voler de la Conselleria". No només això, sinó que segons un altre testimoni "van passar una llista perquè s'apuntés tot el personal que volia vacunar-se" i, efectivament, durant el dijous i divendres passat es va vacunar tothom que es va apuntar a la llista, ara bé, la mateixa ràdio ha confirmat que no s'ha vacunat tothom qui ha volgut, només aquells amb formació mèdica.

La Conselleria de Salut murciana ha confirmat, a través d'un comunicat, que es va vacunar el conseller Villegas i a altres alts càrrecs, tot i que no ha donat els seus noms, i assegura que "formen part de l'estructura de l'SMS" i són "part essencial dins de la gestió de la pandèmia".

A més, Salut assegura que entre els professionals "que s'estan vacunant es troba el personal propi del Servei Murcià de Salut i de la Conselleria de Salut", assegurant, com a excusa, que són "tots els professionals del sistema sanitari regional" els que s'han de vacunar. Això sí, respecte a la vacunació d'alts càrrecs assegura que "només s'ha vacunat membres de l'equip directiu de la conselleria de Salut format per sanitaris". 

Explicacions de la Conselleria

Per justificar-ho, la Conselleria explica que es va començar vacunant a les residències i de discapacitat a tot el seu personal i al d'empreses externes de neteja, manteniment o transport que treballen en elles i als directius que ho van sol·licitar. Després, a tot el dels centres sanitaris públics i privats, en primer lloc a la plantilla de primera línia i actualment a la de signatures alienes que treballen en ells.

Entre aquests inclou a la de l'SMS i la conselleria, inclòs el conseller Manuel Villegas, així com als treballadors del sistema sanitari, salut pública, epidemiologia, rastrejadors, laboratori o inspecció, perquè "es vacuna a tots els professionals que ho sol·liciten", a més dels qui estan realitzant formació sanitària especialitzada o pregrau i a voluntaris d'hospitals.