La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat avui que "no pertoca" parlar de possibles indults als presos polítics quan encara no s'han celebrat els judicis del cas 1-O. Montero ho ha dit en referència a les declaracions de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, qui aquest dissabte s'ha mostrat partidària que s'indulti els presos en cas que siguin condemnats pel Tribunal Suprem. 

La ministra, procedent del PSOE andalús de Susana Díaz, ha apostat pel diàleg i perquè a Catalunya es creïn les condicions per a la convivència entre tots. Per això ha considerat necessari que igual que fa el Govern d'Espanya el president de la Generalitat, Quim Torra, també parli de diàleg a Catalunya perquè té "l'obligació de governar per a tots, siguin o no independentistes".

De la mateixa manera, ha assegurat que el Govern de Pedro Sánchez també té l'obligació d'entendre's amb aquesta part del país que aporta tant "en termes de cultura, econòmics i de convivència". Al respecte, ha subratllat que la setmana que ve se celebraran dues reunions molt importants, una la comissió bilateral entre l'Estat i el Govern de Catalunya i, l'endemà, la de finançament autonòmic amb totes les Comunitats autònomes.