"Una versió apocalíptica". D'aquesta manera ha minimitzat i ridiculitzat la mà dreta de Grande-Marlaska al Ministeri de l'Interior, Ana Botella, els incidents protagonitzats per agents de la policia espanyola a Catalunya. En la sessió de la comissió d'Interior del Senat d'aquest dimecres, el senador d'EH Bildu Jon Iñarritu li havia preguntat per agressions com la d'un agent del CNP al fotoperiodista Jordi Borràs en ple carrer al crit de "viva Franco".

“Ha fet una versió apocalíptica del comportament de forces i cossos de seguretat de l’Estat”, ha replicat la secretària d’Estat d’Interior. A més, l’ha acusat de “contribuir a les fake news” a través d’un relat exagerat de la realitat de la policia espanyola. “Tot el que exposa aquí està sotmès a investigació judicial”, ha afegit.

Botella ha tirat pilotes fora, demanant-li al senador abertzale que les seves preguntes “se centrin en l’acció del govern en la nostra etapa”. En aquest sentit, ha justificat que gran part dels fets van tenir lloc amb Mariano Rajoy a la Moncloa.

En la seva intervenció, Iñarritu ha fet una llista d’incidents on hi ha involucrats agents de la policia espanyola a Catalunya, com el tinent general que es dedicava a insultar a les xarxes socials, l’agressió d’uns policies a diversos cambrers al Born o els insults i escopinada d’un agent a dos diputats d’ERC. Li ha preguntat si s’ha obert investigació.