El delegat del govern espanyol a Catalunya durant el referèndum d'autodeterminació de l'1-O, Enric Millo, ha considerat després de l'absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que va ser "molt astut", perquè "va obeir a Déu i Diable i li han donat la raó".

En una entrevista a 'Ser Catalunya', Millo ha afegit que Trapero "ha desafiat les lleis de la gravetat" i se n'ha sortit. Segons l'exdelegat del govern, va facilitar que el president de la Generalitat Carles Puigdemont pogués dur a terme els seus objectius "fora de la llei" i, segons la sentència, al mateix temps no va desobeir les ordres de qui li demanaven que impedís el referèndum.

Millo, més en la línia del que diu la sentència del Tribunal Suprem que va condemnar a entre 9 i 13 anys de presó als presos polítics, ha conclòs que les imatges de l'1-O no s'ajusten al relat de l'Audiència Nacional, que considera que no hi ha cap element incriminatori, resultat de la prova, que reveli un acord entre els acusats per constituir-se en instrument del procés independentista i posar l'aparell policial dependent de la Generalitat al seu servei.