El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha reconegut aquest dimecres que el fet que hi hagi polítics a la presó "no facilita cap solució". A més, ha afegit que no li agrada gens aquesta situació, però justifica que si estan empresonats és perquè van prendre "decisions sabent que contravenien la llei i que podien tenir conseqüències". 

Millo ha fet aquestes declaracions en una entrevista a El Punt Avui TV, on també ha afirmat que no li van agradar les imatges de càrregues policials que es van produir l'1 d'octubre, però que els cossos de seguretat obeïen ordres del jutge. 

Pel que fa als CDR, el delegat del govern espanyol ha moderat el discurs dels seus companys de partit —que els han comparat amb comandos etarres o kale-borroka— i ha assegurat que no vol generalitzar perquè molts dels seus integrants tenen un caràcter pacífic, però que "també s'hi camuflen persones que estan disposades a actuar d’una altra manera".

El delegat del govern espanyol també assegura que no s'ha plantejat dimitir, tot i que "hi ha dies que ho passo malament". La motivació i les ganes de resoldre aquest conflicte em mouen", ha defensat.