El Ministeri de Defensa assegura que els militars d'ultradreta i els xats colpistes com el dels 26 milions d'afusellats no afecten l'exèrcit perquè els seus autors ja no estan en actiu. Tot i això, Público ha pogut saber que hi ha xats d'oficials i de sotsoficials en actiu on es justifiquen aquelles proclames i s'intercanvien atacs i acusacions infundades, així com burles i escarni, contra els màxims integrants del govern espanyol. En un d'ells, al qual ha accedit el diari, es defensa específicament alts comandaments que deien desitjar afusellaments massius.  

La conversa sobre el grup de militars retirats on es va parlar d'afusellar 26 milions de persones comença també a WhatsApp, quan el que s'identifica com "Militar Alberto Vázquez" enllaça la notícia falsa d'un digital d'extrema dreta on s'afirma que el talp que va alertar sobre aquell xat colpista està relacionat amb el vicepresident segon i líder de Podemos, Pablo Iglesias. Un fet que el tinent coronel José Antonio Domínguez ha desmentit públicament. Vázquez, segons recull el diari, dona per fet que la informació del digital és certa i fa una advertència contra un possible filtrador a la resta del grup de WhatsApp de la promoció de sotsoficials d'artilleria, que va estudiar del 1982 al 1985 a l'Acadèmia de Fuencarral, a Madrid. A més, justifica els alts comandaments retirats de l'altre xat.

"Confio que en aquest xat no hi hagi cap traïdor fdlgp que denunciï els seus companys en el pitjor estil com aquest individu sense valors. Un xat privat i on es pot dir el que cadascú vulgui, sense que ningú hagi d'esperar el favor ni témer l'arbitrarietat de ningú, en ús dels seus deures i llibertats individuals, que res tenen a veure amb el respecte que com a militars guardem a la Constitució i a les lleis, no com aquesta gentussa que les retorcen com volen per veure si de pas acaben amb la nació i el Rei", escriu literalment Vázquez al xat de la IX Promoció d'Artilleria, al qual Público ha tingut accés. 

Un dels integrants, identificat com "Militar Membrilla" envia un sticker just després amb l'aprovació. Un artiller amb el polze aixecat.

Això provoca una altra resposta de Vázquez. "Jo em pregunto com pot, un tio que és militar, d'alta graduació, mínimament instruït i viscut, als seus seixanta anys, ser comunista? Sent com és el comunisme el sistema polític inventat per l'home més genocida, més aniquilador de la llibertat humana, més contra Déu i els homes que hagi vist l'ésser humà?". Després, segons recull el diari, se sumen a la conversa altres militars que arremeten contra l'alertador i demostren suport al grup. A més, també defensen el grup dels 26 milion d'afusellats perquè, segons detallen, "és el sentiment de molts".

A banda d'aquests comentaris, però, en aquest grup format per 121 oficials i sotsoficials s'hi comparteixen també enllaços amb crides a derrocar el govern espanyol actual.