El diputat finlandès Mikko Kärnä, ha denunciat en una piulada que el CNI espanyol l'està seguint i espiant. Kärnä és conegut pel seu suport al procés independentista català i aquest dijous es va proposar com a intermediari per a obrir un procés de negociació entre el president Carles Puigdemont i els governs espanyol i francès. 

El finlandès assegura que es va donar compte que el CNI l'espiava quan era a París i indica que s'estan rastrejant les seves trucades i missatges. A continuació, explica amb ironia que ell és "perillós, un terrorista, perquè promou la llibertat d'expressió i la democràcia", al mateix temps que amenaça dient que sigui "la última vegada que el CNI el controla".

Poc després, Mikko Kärnä s'ha tornat a expressar a Twitter lamentant que no es troba disponible ni a Whatsapp ni a Messenger "Gràcies al CNI". 

Finalment, el finlandès anuncia que aquesta setmana vinent portarà una pregunta al govern finlandès i a la resta de governs nòrdics: "Creus que és apropiat que el servei d'intel·ligència d'un altre estat membre de la Unió Europea pugui supervisar els membres electes d'un Parlament sobirà nacional?".