La Mesa ha decidit prendre's 24 hores més per estudiar la qüestió. Després que aquest dilluns els lletrats del Parlament remetessin el seu informe sobre els diputats suspesos pel jutge Pablo Llarena, l'òrgan ha decidit ajornar la decisió final fins aquest dimecres al matí, abans de l'inici del ple. No hi ha prevista cap votació al ple fins dimecres a la tarda. Durant la reunió de la Mesa no s'ha entrat en el fons de la qüestió.

Segons fonts parlamentàries, l'ajornament s'ha produït a petició de Roger Torrent i per acord de la majoria de la Mesa, argumentant que l'informe dels serveis jurídics havia arribat aquest dilluns a la tarda i havien tingut poc temps per estudiar-lo. No obstant això, fonts de Ciutadans han aclarit que de totes maneres s'oposaran a la substitució temporal de diputats plantejada per Llarena i avalada pels lletrats. El grup unionista no descarta un nou recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional.

L’informe dels lletrats assenyala que no hi ha cap impediment perquè, després d’una reforma, el reglament del Parlament “pugui preveure un mecanisme de substitució temporal dels diputats suspesos”. Mentre no es produeix aquest canvi reglamentari, els serveis jurídics faculten la Mesa per “cobrir les llacunes reglamentàries actuals amb la implantació d’una figura de substitució transitòria”, que s’empari en la interlocutòria de Llarena.

Per altra banda, la Mesa també ha admès a tràmit la petició de Ciutadans d’una comissió d’investigació sobre Aigües Ter Llobregat (ATLL), que haurà de ser debatuda i votada pel ple després de vacances. Per altra banda, també s’ha acordat atorgar la medalla d’honor del Parlament a la Fundació Rosa Sensat.