Una desena de membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sant Pere de Ribes i Sitges van ser identificats i retinguts per la Guàrdia Civil ahir, en un pont de la carretera de la C-32, per penjar pancartes i estelades. Així ho ha denunciat el periodista de TV3 Jordi Eroles, en un fil a Twitter, on explica que els agents de la Guàrdia Civil van afirmar que "aquest tipus de pancartes distreuen els conductors" i els van exigir treure-les.

tuit jordi eroles

tuit jordi eroles 2

Segons el relat del periodista, els membres de l'Assemblea van recriminar a la Guàrdia Civil que no tenien competències. Tot i així, el cos policial els va identificar i va avisar els Mossos, els quals van determinar que no comporta perillositat al trànsit i els va permetre mantenir les estelades i les pancartes penjades.

tuit jordi eroles 3

tuit jordi eroles 4

Actes per la Diada i el Primer d'Octubre

L'ANC ha convocat mobilitzacions per la Diada i l'1-O. La manifestació de l'11-S serà centralitzada a la ciutat de Barcelona i es basarà en una marxa que anirà des de la plaça Urquinaona fins al Parlament de Catalunya. La celebració de l'1-O es farà en un municipi de la Catalunya Nord per retre homenatge a aquest territori pel seu paper en la compra i emmagatzematge de les urnes durant les setmanes prèvies a l'1-O. La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, també va anunciar la celebració d'actes arreu del país per commemorar la "victòria" de l'1-O. La idea és que és facin en els punts on es va mostrar més resistència a l'Estat, no només contra la violència física, sinó també amb l'ús de la imaginació i la creativitat.

D'altra banda, es faran tres marxes a peu el 2 d'octubre. Una començarà a Sant Julià de Ramis (Gironès) i acabarà a Aiguaviva (Gironès), passant pel centre de Girona. Una altra anirà des de Vinarós (Baix Maestrat, País Valencià) i acabarà a Sant Carles de la Ràpita (Montsià). La tercera i última anirà des d'un municipi de la Franja fins a un de Ponent. I és que la idea de l'Assemblea és allargar les accions fins el 3-O.

Pel que fa a l'acte del 3-O, aquest s'organitzarà conjuntament amb la Plataforma 3 d'octubre, on es troben els sindicats -Intersindical, CGT, IAC, CO.BAS, CNT, COS, SO- que van convocar la vaga general que va paralitzar el país dos dies després del referèndum.

La samarreta de l'ANC

La imatge de la samarreta de l'Assemblea d'enguany és un puny tancat amb una estelada entre els dits i envoltat pel lema "Lluitem i guanyem la independència". Això per la part del davant, a l'esquena es pot llegir: "11-S; 1-O; Independència". La samarreta, d'un color vermell brillant, no només és un dels símbols de les Diades convocades per l'Assemblea, sinó també un motor per a l'entitat, ja que suposa una important font de finançament. I és que la peça de vestir permet "finançar les campanyes cap a la independència i per internacionalitzar el conflicte amb l'estat espanyol".