El vicepresident i portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que volen explicar a Pedro Sánchez la frase "ho tornarem a fer", arran de la petició de Jordi Cuixart de reunir-se amb el president espanyol en funcions en la ronda de contactes amb entitats civils. Mauri ha destacat que si Sánchez "es considera demòcrata hauria d'entendre aquest lema" de Cuixart, que ja és molt present en tot el moviment independentista.

En aquest sentit, Mauri, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha subratllat que Òmnium Cultural "no representa tota la societat civil, però sí una part significativa". I ha afegit que "qualsevol governant l'hauria de posar en la seva agenda de contactes per poder conèixe'ns". El portaveu de l'entitat espera que la resposta del líder socialista no sigui "un cop de porta", ja que ha defensat que Cuixart, malgrat estar empresonat, "sempre ha tingut la mà estesa".

D'altra banda, sobre la polèmica per la renúncia dels dos exconsellers d'ERC a assistir a la manifestació de la Diada de l'11-S d'enguany, Mauri, tot i aclarir que ho organitza l'Assemblea i no Òmnium, ha entès que està totalment superat i ha insistit que "tothom està convidat a anar-hi".

Preguntat pel judici de l'1-O, Mauri ha confirmat que "davant d'una sentència que no sigui absolutòria, serà una vergonya", i que la resposta és clara, organitzar "grans mobilitzacions civils i pacífiques".