L'independentisme ha conclòs la jornada de l'1-O al Pla de Lledoners amb una marxa de torxes LED a Lledoners. La concentració, que ha aplegat unes 5.000 persones, s'ha iniciat el vespre d'aquest dimarts des de quatre pobles diferents del Bages: Joncadella, Santpedor, Pineda de Bages i Sant Joan de Vilatorrada.

Un cop han arribat les quatre marxes a l'esplanada situada davant la presó on es troben en situació de presó preventiva els presos polítics homes, s'han celebrat diverses actuacions musicals. Amb la nit caiguda al Pla de Lledoners, les llums verdes, vermelles i blaves de les torxes han deixat imatges espectaculars.

Durant la concentració s'han cridat lemes com 'Unitat', 'Llibertat presos polítics', 'Independència' i s'han cantat diverses cançons reivindicatives com el Passi-ho bé. De fet, les quatre confluències de torxes han transportat les lletres per formar la paraula 'Unitat'. Les colles geganteres de Callús i Sant Joan han estat presents a l'acte.

Al final de l'acte hi ha intervingut des d'un escenari la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, qui ha assegurat que "acabarem el que vam començar". Paluzie també ha assegurat que s'ha d'aprendre de les "febleses" del 2017. I ha insistit en la necessitat de la "no violència" que "també és no cooperar amb aquest Estat". Segons la presidenta de l'entitat, "la independència arribarà quan tinguem un govern disposat i un poble que compensi el que no es pot fer des de les institucions".

A la marxa hi han estat presents diverses personalitats polítiques com el portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, i el president del PDeCAT, David Bonvehí.