L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha defensat el canvi de nom de la Plaça de la Constitució per Plaça de l’U d’Octubre, per “dignificar la defensa de la democràcia” de molts catalans pel referèndum, alhora que denunciar el paper de la carta magna en els drets de la gent.

"La Constitució hauria de protegir els drets i llibertats dels ciutadans, i no fa res de tot això", ha volgut deixar clar Madrenas, per afegir que la tria de rebatejar la Plaça de la Constitució “no ha estat casual”. “La Constitució no està ajudant que hi hagi democràcia, al revés”, ha afegit.

De la mateixa manera, davant la manifestació de diumenge contra el canvi, Madrenas assegura que “no hem dit res contra ningú que se senti espanyol”, sinó contra “el tracte de la Constitució pel Tribunal Constitucional”.

La successora de Carles Puigdemont també ha defensat que ara era el moment “clau” per al canvi, i ha justificat que darrere hi ha una “amplíssima majoria” -18 regidors de 25- que així ho ha votat.

“Els noms de carrers i places són per dignificar”, assegura, per sentenciar que així ho volia fer l’Ajuntament amb els catalans i gironins que van defensar les escoles l’1 d’octubre.