El ple de l'ajuntament de Girona aprovat per 18 vots a favor (CiU, ERC i CUP) i 7 en contra (PSC, Cs i PP) el canvi de nom de la plaça Constitució pel de "plaça de l'U d'octubre de 2017". Tot i que poc abans del ple Ciutadans (Cs) ha intentat fer caure la proposta de l'ordre del dia, adduint que no havia passat per Junta de Govern Local, no ho ha aconseguit. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha convocat la reunió d'urgència i ha portat la proposta al ple.

El debat, però, no ha estat exempt de polèmica i s'han tornat a evidenciar, com ja ha passat aquestes darreres setmanes, les divergències entre uns i altres. A una banda, CiU, ERC i la CUP; a l'altra, el PPC, Cs i el PSC. Abans de la votació, Madrenas ha pres la paraula per subratllar que "la Constitució no és democràcia i ha perdut tota legitimitat", perquè en el seu nom hi ha "exiliats, represaliats i s'ha aplicat el 155". 

Al desembre, el ple de l'Ajuntament de Girona ja va aprovar proposar a la comissió municipal de nomenclàtor el canvi de nom, que després de valorar la proposta la va tornar al ple per aprovar-se finalment aquest dilluns.

Unes 600 persones han seguit el ple des de la plaça del Vi. Sobretot partidaris, però també opositors a la mesura.