L'advocat Gonzalo Boye ha ironitzat amb la decisió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, d'enviar els cossos i forces de seguretat de l'Estat per combatre el rebot de coronavirus a Madrid.

"Puc anar-me'n doncs tranquil a casa, amb la seguretat que no tornaran a entrar al despatx?", ha preguntat Boye, al·ludint a l'estranya violació de domicili que va patir fa una setmana, el segon en els darrers anys.

El ministre de l'Interior va comunicar ahir a la Comunitat de Madrid el suport dels cossos i forces de seguretat de l'Estat per protegir la salut i la seguretat, davant el fort rebrot de la pandèmia.

El titular d'Interior va traslladar aquest missatge després que la Comunitat de Madrid va anunciar algunes mesures per restringir la mobilitat en 37 zones bàsiques de salut (que afecten sis districtes de la capital i set localitats de la regió) amb l'objectiu de contenir l'expansió de la Covid-19.

En declaracions a la premsa des de Mauritània, Grande-Marlaska va incidir que totes les comunitats autònomes, entre elles la Comunitat de Madrid, "comptaran i compten des de l'inici de la pandèmia amb el suport del Govern d'Espanya".

En aquest sentit, va subratllar que tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil, igual que han fet des de l'inici de la pandèmia, continuaran "garantit la salut i la seguretat dels espanyols, sigui on sigui on resideixin".