El ministre de l'interior en funcions del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat l'advertència que la vicepresidenta de l'Executiu, Carmen Calvo, va enviar a la justícia belga perquè entregui Carles Puigdemont a Espanya.

Marlaska ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, que Calvo "és una fina jurista" i ha afegit que "el Codi Penal és idèntic a tots els països", referint-se a les paraules de la vicepresidenta que considerava que les autoritats belgues haurien d’actuar com li demana la justícia espanyola després de fer-se pública la sentència al procés.

En aquest sentit, ha assenyalat que els jutges de la UE s'han de guiar pels principis de mútua confiança i reconeixement mutu, de forma que una resolució dictada per un jutge francès ha de ser acceptada com a tal per un d'un altre país. "Si jo rebo una petició de cooperació a Madrid d'un jutge de Barcelona per a mi és el mateix", ha insistit.

D'altra banda, sobre l'entrevista del ministre de l'Interior al diari La Razón on destacava que "a Catalunya la violència ha estat de major impacte que la del País Basc”, Marlaska ha reiterat que "volia dir el que volia dir", i que es referia a "la violència al carrer i la manera com els violents s'enfrontaven a les forces de seguretat de l'Estat".

El ministre ha lamentat que hi hagi persones que hagin perdut l'ull per les bales de goma, però ha subratllat que el resultat de l'actuació policial no determina si els cossos van actuar de forma proporcional, sinó que això té a veure amb la violència exercida contra els policies.

Pel que fa a l'ús d'infiltrats, ha assegurat que els agents de la Policia Nacional actuen sempre dintre del marc legal, i han anat de paisà quan ha calgut per garantir la seguretat i identificar i detenir les persones que "han posat en perill seriós la integritat dels agents". En demanar-li per si cal revisar alguns atestats policials, ha recordat que la presó preventiva l'acorda un jutge, i que sempre existeix un filtre judicial que avalua i valora els atestats.