El Ministeri de l'Interior ha reforçat en les últimes setmanes la seguretat a Catalunya amb el desplegament d'uns 200 agents de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP), els antiavalots, han assenyalat a Efe fonts policials.

Segons les fonts consultades, l'enviament d'efectius es va produir fa més de dues setmanes, amb motiu de la celebració de la Diada, i es manté en nombre des de llavors, encara que amb els habituals relleus d'unitats traslladades.

Així, els 200 funcionaris que romanen a Catalunya de reforç a la plantilla de policia espanyola pertanyen ara mateix a les unitats de Madrid (amb agents de la Unitat Central d'Intervenció), Sevilla i Saragossa, han detallat a Efe fonts policials.

L'aniversari del referèndum

La major presència de policies a Catalunya coincideix amb la sentència d'inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat i la proximitat, aquest dijous, del tercer aniversari del referèndum de l'1-O.

Aquest dilluns les places de municipis d'arreu de Catalunya es van omplir a les set de la tarda de persones que rebutjaven la sentència que ha inhabilitat el president de la Generalitat Quim Torra per un delicte de desobediència.

Torra no va fer cas al mandat de la Junta Electoral Central que en període electoral li va ordenar despenjar una pancarta de la façana de la Generalitat que reclamava “llibertat per als presos polítics i exiliats”, missatge que l'àrbitre electoral va considerar partidista. L'enfrontament va arribar a la justícia ordinària que, en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va considerar Torra culpable. Ara, el Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la decisió.