L'agent judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha hagut de marxar sense la signatura del president Quim Torra quan ha comparegut al Palau de la Generalitat per lliurar-li la sentència en què es ratifica la seva inhabilitació.

Torra ha rebut l'emissari del TSJC al Saló Montserrat, l'espai que precedeix el despatx que ocupaven els presidents de la Generalitat fins que el govern de Mariano Rajoy amb l'aplicació del 155 va destituir Carles Puigdemont. Des d'aleshores, el despatx no ha tornat a ser utilitzat.

Notificació

Junt amb la sentència, l'agent judicial li ha demanat que signés la notificació del tribunal i Torra s'ha negat. El fet de no signar el document no té cap mena de conseqüència legal ni treu cap validesa a la comunicació.

Tot plegat ha estat a mitja tarda, quan la inhabilitació de Torra ja ocupava les capçaleres de tots els diaris i després que el president, seguint amb la seva agenda, hagués intervingut en la inauguració de la I Jornada Virtual Participativa organitzada pel Pacte Nacional pels Drets de les Persones Discapacitades.

Declaracio institucional Quim Torra inhabilitació - Sergi Alcàzar

Quim Torra durant la declaració institucional a les portes del Saló Montserrat  / Sergi Alcàzar

Posteriorment, durant la declaració institucional que ha pronunciat a la galeria Gòtica acompanyat del Govern, Torra ha insistit que no accepta la sentència. 

"Ni abandono ni em resigno i encara menys accepto aquesta sentència. Portaré la llibertat d'expressió i la nostra causa d'independència a Europa. I guanyarem", ha assegurat ja inhabilitat i com 131 president de la Generalitat.

Foto principal: Quim Torra durant el missatge a la galeria gòtica del palau de la Generalitat / Sergi Alcàzar