El marit de l'exsecretària general del Partit Popular i exministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, es diu Ignacio López del Hierro. Així i tot, nega tenir absolutament res a veure amb un tal 'López Hierro' o 'López H.' que apareix als anomenats 'papers de Bárcenas' amb relació a dues donacions al PP de gairebé de 115.000 euros efectuades els anys 1997 i 1998.

Aquesta és una de les principals revelacions que van tenir lloc aquest dilluns a l'Audiència Nacional, on se segueix el judici sobre la caixa B del PP i amb més detall, el pagament en negre de part de la reforma de la seu del PP al carrer Génova de Madrid.

Segons recull l'agència Efe, López del Hierro va negar tota relació amb aquests 'López Hierro' i 'López H.': "Jo no soc cap d'aquestes dues persones que figuren allà", va emfatitzar l'empresari durant la seva declaració com a testimoni en el judici.

López del Hierro va comparèixer davant del tribunal diverses setmanes després que ho fes De Cospedal, qui també va negar en la seva compareixença haver rebut sobresous o haver conegut cap mena de comptabilitat en B del partit per afegir que, en tot cas, seria la caixa B de l'extresorer Luis Bárcenas, principal acusat en aquest judici, però de cap manera del PP.

Com 'M. Rajoy': 'López H.'

D'igual manera que als 'papers de Bárcenas' apareixia el detall de cobraments de sobresous d'un tal 'M. Rajoy' que l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy no identifica de cap manera amb la seva persona, Ignacio López del Hierro també considera que no hi ha cap relació entre ell i els dos apunts sobre els quals se'ls va preguntar ahir, un de datat el 8 de juliol de 1997 a nom de 'López H.' de 15 milions de pessetes -poc més de 90.000 euros- i un altre de novembre de 1998 atribuït a 'López Hierro' de 4 milions de pessetes –uns 24.000 euros-.

El mateix López Hierro va defensar que les dues anotacions no necessàriament poden referir-se a la mateixa persona: "López H. pot ser una persona, fàcilment podria ser López Hernández, i López Hierro podia ser una altra persona", va considerar.

Encara que no està imputat en cap causa, el nom de López Hierro ha aparegut en altres casos que afecten el PP, com el cas Kitchen, sobre el presumpte espionatge a Bárcenas, on consten enregistraments de converses seves i de la seva dona amb l'excomissari José Villarejo; i també se'l relaciona amb el comissari Andrés Gómez Gordo, a qui l'extresorer vincula amb el robatori d'un enregistrament que assegura li va fer a l'expresident del Govern Mariano Rajoy destruint part de la suposada comptabilitat B.

 

Imatge principal: Ignacio López del Hierro durant la seva declaració com a testimoni / Efe