Les corrupteles de l'excomissari del Cos Nacional de Policia (CNP) José Manuel Villarejo inclouen mesures de pressió contra mitjans de comunicació, entre els quals 'Público', un dels primers a revelar informacions que ni Villarejo ni, amb tota probabilitat, càrrecs del govern d'Espanya, volien que es donessin a conèixer, entre ells, detalls sobre l'operació Catalunya, destinada a la fabricació de proves falses per atacar líders independentistes.

El mateix diari 'Público' demostra avui que aquest mateix mitjà es va trobar en el punt de mira de Villarejo, que va tramar amb l'empresari Ignacio López del Hierro una bateria de pressions al ministeri de l'Interior amb un únic objectiu, posar fi a les filtracions al diari que les estava publicant.

López del Hierro, a més d'empresari, tenia valor com a marit de la llavors secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, de la qual cosa es dedueix que la cúpula del PP, llavors en el poder del govern d'Espanya, estava al corrent de les maquinacions subterrànies ordides per Villarejo i el seu equip, entre altres coses perquè al capdavant del ministeri de l'Interior es trobava Jorge Fernández Díaz, considerat un dels factòtums dels moviments de les clavegueres de l'Estat en contra de l'independentisme.

Segons la conversa revelada avui per 'Público', el febrer de 2017 Villarejo va mantenir una conversa telefònica amb López del Hierro en què expressament es va queixar de les notícies que publicava l'esmentat mitjà. En concret, li va demanar una reunió amb "el número 1 o el número 2", perquè "hi ha un mitjà que és 'Público', que és un diari, que 'macho', que ja estan traient enregistraments meus que vaig tenir amb la xicota de Pujol i tal i que se l'han donat a aquesta gent", per afegir que s'explicava que "és Alicia la que munta tot el tema i indirectament ja comencen a assenyalar a la parenta", és a dir, a María Dolores de Cospedal.

Qui seria el número 1 i el número 2?

En l'enregistrament, Villarejo al·ludeix a "el número 1 o el número 2" i demana al marit de Cospedal que tramiti la trobada, una cosa que demostra la influència de López del Hierro i que sobrepassa les seves funcions com a empresari o com a cònjuge d'una ministra.

En tot cas, qui serien aquests número 1 i número 2? Segons el mitjà citat, podrien ser el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el ministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido, anomenat després de la caiguda de Jorge Fernández Díaz. Una altra hipòtesi és que fossin Zoido com a número 1 i el seu secretari d'Estat, José Antonio Nieto, com a número 2. Segons el mateix Villarejo, els dos estarien sota la influència de Cospedal.

El que demostraria l'enregistrament és que Villarejo va utilitzar la seva influència per demanar, per la porta del darrere, que el govern espanyol s'implicarà per evitar que hi hagués filtracions que, al cap i a la fi, deixaven en evidència com des de les clavegueres teledirigides de l'estat s'actuava contra l'independentisme català al marge de la llei.