Quan falten tres dies per al 12 d'octubre, Margarita Robles, ministra de Defensa, ha aprofitat per llançar un missatge per encendre els ànims abans del Dia de la Hispanitat. La ministra ha reivindicat que aquesta festivitat espanyola és un dia "per sentir-se orgullós d'Espanya i per demanar també la unitat". "Aquí tenim el mal costum d'oblidar-nos de les coses positives i donar sempre més importància al que ens separa, en lloc del que ens uneix", ha apuntat en una entrevista al diari La Razón. A més a més, la ministra ha assegurat que se sent "molt orgullosa" de ser espanyola. "I ho dic sense cap mena de complex", ha afegit. 

Segons Robles, Espanya és un país molt respectat arreu del món: "Ser ministra de Defensa m'ha permès assistir a moltes reunions internacionals i comprovar que som un país que es respecta". També ha reivindicat que és un territori molt generós, fins i tot en els moments més "complicats". "Espanya ha viscut uns moments molt difícils amb la pandèmia, i ara amb la guerra, però els espanyols han manifestat tota la seva solidaritat tant amb la pandèmia com ara amb Ucraïna", ha assegurat. La ministra ha aprofitat per reivindicar també la "bona gestió" del govern espanyol, apuntant que està "afrontant situacions molt difícils". "Trobo a faltar que se li doni suport: no és un suport al govern, sinó a Espanya, a la seva projecció internacional i a aquesta Espanya com a gran país que és, i que volem que continuï sent-ho", ha afegit.

Felip VI, un rei "exemplar"

Robles també ha mostrat el seu suport a la figura del monarca espanyol, el qual "és un motiu de satisfacció per a tots". En l'entrevista ha assegurat que "el cap d'estat, representat pel rei Felip VI, és una manifestació d'exemplaritat". Segons la ministra, el Rei "posa a un lloc molt elevat Espanya i està al nivell estàndard dels governs i de les altres monarquies europees", tot i les polèmiques que afecten el seu pare, Joan Carles I. De fet, Robles ha subratllat que "Felip VI és reconegut per la seva exemplaritat i és aquesta amb la imatge que ens hem de quedar", deixant enrere la situació del rei emèrit. 

"Som un país orgullós de tenir forces armades modernes"

Després de la polèmica per l'augment de la despesa de Defensa en els pressupostos del 2023 de l'estat espanyol, Robles ha assenyalat que Espanya "és un país seriós, que compleix amb les obligacions internacionals, i que està molt orgullós de les seves forces armades". Tot i el rebuig d'aquest increment per part de Podemos, soci del govern dels socialistes, la ministra ha defensat que s'ha de treballar pensant en "els més de 3.000 homes i dones que es troben en missions internacionals molt importants amb sacrifici i amb entrega". "Entenc que hi hagi gent que es vulgui quedar amb les petites anècdotes, però allò essencial, i veritablement important, és que som un país compromès amb l'OTAN i orgullós de tenir unes forces armades modernes, eficaces, generoses i que són un exemple de professionalitat, ha apuntat. A més a més, la socialista ha afegit que la indústria de defensa crea molts llocs de treball. "Invertir en defensa és invertir en pau, llibertat, seguretat i valors democràtics", ha conclòs.