La mare de Julian Assange, Christine Assange, ha agraït públicament el suport expressat pel president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont. En un tuit publicat aquest dilluns, la mare d'Assange s'ha fet ressò de les paraules de suport expressades per Puigdemont durant la seva intervenció a l'acte de Perpinyà.

"Gràcies, president Puigdemont, per expressar el teu suport al meu fill Julian. Gràcies per pronunciar-vos contra el judici contra la llei d'extradició del Regne Unit dissenyat per castigar-lo cruelment pel seu periodisme premiat amb múltiples premis que revela de manera veritable crims de guerra dels Estats Units", ha escrit Christine Assange.

Julian Assange es troba empresonat al Regne Unit, on la setmana passada van començar les primeres vistes del judici sobre la petició d'extradició dels Estats Units, país que l'acusa de 18 presumptes delictes d'espionatge i conspiració per les filtracions que Wikileaks va fer el 2010 sobre l'actuació de l'exèrcit nord-americà a les guerres de l'Iraq i l'Afganistan i sobre milers de cables diplomàtics que revelaven vulneracions de drets humans arreu del món.

En cas que sigui declarat culpable als EUA, Assange podria rebre una pena de fins a 175 anys de presó.