El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha parlat aquest dilluns sobre la delegació que obrirà l’entitat a Brussel·les. Mauri ha reflexionat també sobre l’actualitat política i ha valorat el full de ruta a seguir en una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio. 

Obrim delegació a Brussel·les perquè volem denunciar la situació al cor d'Europa, volem explicar la nostra cultura i la nostra llengua i perquè vam ser il·legalitzats durant el Franquisme i allà la nostra seu no la podran tancar", ha dit Mauri.

Mauri no ha volgut parlar sobre l’acostament dels presos polítics en centres penitenciaris catalans. “L'únic que acceptem és el seu alliberament". El vicepresident ha valorat la relació amb les formacions polítiques i ha recordat que Òmnium sempre ha estat a favor del diàleg. “Qui no ha sabut dialogar ha estat el PP i el PSOE a part d'haver fet alguns gestos de diàleg tampoc en sabem res de res".

Full de ruta unitari

Sobre els llaços ha comentat que és inacceptable tenir un debat sobre qui pot i qui no usar l’espai públic. Mauri s’ha mostrat preocupat per l’augment d’atacs violents per part dels grups unionistes contra ciutadans, un dels darrers l’agressió que va rebre un home que portava un llaç groc a Lleida.
 
El vicepresident ha insistit que “li agradaria que la cap de l’oposició i els líders polítics” condemnessin aquests atacs i ha afirmat que està convençut que no hi ha grups parlamentaris que “estiguin a favor de la violència”.

Mauri ha reconegut que no hi ha una estratègia unitària de l’independentisme i ha insistit en treballar en aquest sentit. “Acceptem que el catalanisme és divers, amb molts matisos i hi ha un camí molt llarg per avançar", ha dit. Respecte a la relació amb l’Assemblea Nacional Catalana ha assegurat que treballen de manera coordinada. “Tenim estratègies diferents des del punt de vista de les entitats però molt bona sintonia".