El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha lamentat l'escorcoll d'aquest matí a l'entitat, en el marc d'una operació de la Guàrdia Civil a Catalunya contra l'organització del referèndum de l'1-O. "És un atac vergonyós i desproporcionat cap a una entitat històrica", ha apuntat Mauri aquest matí, visiblement preocupat.

La Guàrdia Civil està escorcollant la seu d'Òmnium Cultural aquest matí en el marc d'una operació per obtenir respostes sobre la manera com es va finançar la publicitat del referèndum d'independència.

Segons ha assenyalat Mauri mateix, el que pretendria la policia espanyola seria trobar una relació entre els comptes de la Generalitat i els de l'organització independentista. Aquesta vinculació és inexistent, segons el vicepresident d'Òmnium: "Tenim els comptes publicats a la web, on es veu que fa anys que no cobrem ni un duro de la Generalitat", ha assegurat Mauri en declaracions a El Món a Rac1.

El número 2 de Jordi Cuixart s'ha mostrat convençut que l'escorcoll no serà fructífer. "No trobaran res del que s'està dient que busquen", i ha assenyalat que qualsevol nou moviment judicial com aquest escorcoll, ordenat pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, no aturarà l'activitat de l'entitat independentista. "La repressió no provocarà que deixem de fer allò que fem, sentim i pensem", ha assenyalat.

Operatiu policial

La Guàrdia Civil a Catalunya actua contra l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, sota les ordres del jutjat número 13 de Barcelona. Els agents investiguen si es van fer servir fons públics per pagar la publicitat del referèndum.

La policia espanyola està fent escorcolls simultanis a la Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana i Òmnium Cultural.