El conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, ha replicat al flamant president del PP, Alejandro Fernández, les seves crítiques contra les delegacions del Govern a l'exterior. Després que el diputat popular acusés aquestes oficines de "desprestigiar Espanya" i, fins i tot, digués que es fa malversació i corrupció, el conseller Maragall li ha reclamat que retirés les dures acusacions de desviació de fons i l'ha convidat a visitar les delegacions i a parlar amb els seus delegats perquè vegi quines accions es fan.

En aquest sentit, el conseller també ha defensat la despesa del Govern en exteriors, ja que assegura que és una molt bona manera de posicionar-se al món, i ha assegurat que hi gastaran "els diners que faci falta". En aquest punt, però, ha recordat que el pressupost de la conselleria són 35 milions, dels quals l'any passat només quatre es van destinar a les delegacions exteriors. Aquestes xifres contrasten amb les del ministeri, que té un pressupost de 1.182 milions.

Maragall, que participa aquests dies de l'últim ple com a conseller abans de començar la cursa per l'alcaldia de Barcelona, ha defensat la feina de la conselleria i ha volgut aprofitar la intervenció per tenir un record pel seu antecessor, Raül Romeva, actualment empresonat a Lledoners.