ERC vol un cara a cara amb JxCat sobre Barcelona, però demana que sigui entre els dos candidats: Ernest Maragall i Quim Forn. Per això els republicans han demanat a la JEC poder entrar a la presó de Soto del Real i debatre allà, i han emplaçat als candidats dels comuns i el PSC, Ada Colau i Jaume Collboni, a participar-hi. 

Així ho ha explicat Maragall en una roda de premsa a l'agència EFE, després que Elsa Artadi li enviés una carta demanant-li un cara a cara amb ella. El candidat republicà ha explicat que ja va respondre aquest dimecres a Artadi informant-la de la petició a la junta i recordant que ja havia expressat aquest desig en altres ocasions. 

Maragall ha emplaçat a esperar la resposta de la JEC sobre Forn i ha instat a la resta de formacions, especialment a Collboni i Colau, a explicar "si voldrien compartir conversa i contrastar posicions" amb ell. Aquesta resposta arriba després d'una setmana de campanya, en la que Elsa Artadi ha estat especialment bel·ligerant amb Maragall. 

PHOTO 2019 05 16 13 01 56

Acusa els socialistes de fer "electoralisme" amb Iceta

En la mateixa roda de premsa, l'alcaldable ha estat molt crític amb el PSC i Collboni, després que el seu grup hagi rebutjat la designació de Miquel Iceta com a senador. Maragall ha titllat d'"increïble" que s'intenti portar la qüestió al Tribunal Constitucional i ha assegurat que "si es demostra que el TC ens ha de dictar el que ha de votar el Parlament la qüestió arribaria a límits insospitats".

A més, els ha acusat de fer "apropiació indeguda" de la Constitució i ha assegurat que és el president Pedro Sánchez qui allunya l'acord amb ERC pel seu "electoralisme"

A més, ha retret que Collboni hagi dit que Maragall els considera que hi ha "bons i mals catalans" i  ha defensat que és fals. "No hi ha dret, no és veritat i no ho hem dit mai", ha defensat, afegint que és "una mala pràctica treballar sobre tòpics i apriorisme" i considera "inacceptable" entrar en la desqualificació personal.

Proposa un "alcalde de nit"

Per altra banda, sobre el seu projecte per Barcelona, Maragall ha proposat instaurar la figura d'un "alcalde de nit" que vetlli pel funcionament de la seguretat, l'atenció social i sanitària i l'oferta d'oci en horari nocturn, amb "autoritat" per coordinar els serveis.

El candidat ha explicat que ciutats com Amsterdam, Nova York, Tòquio o Londres ja disposen d'aquesta figura, tot i no ha concretat si aquesta funció l'exerciria un membre de l'equip de govern municipal o una persona "específicament designada" per a aquesta tasca. 

El que sí que ha remarcat, però, és que hauria de "tenir autoritat per relacionar-se amb el conjunt de serveis" que operen durant la nit a la ciutat. 

La resposta de Forn

El conseller Quim Forn ha respost en una piulada la proposta del cara a cara. Forn s'ha mostrat molest per haver-se assebentat de la petició a través de la premsa i ha assegurat que li "hauria agradat que m'ho digués abans a mi". Tot i el malestar, Forn ha afirmat estar disposat al cara a cara, si la JEC ho autoritza.