L’ex-primer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona en l’òrbita de Ciutadans, Manuel Valls, ha decidit desplaçar-se a Madrid aquest diumenge per participar en la manifestació promoguda per Vox, PP i també Cs, abandonant, d’aquesta manera, el seu discurs de cordó sanitari contra la ultradreta.

En un fil de tuits, Valls ha justificat la seva presència en la manifestació, que comptarà també amb formacions neonazis, assegurant que servirà per “defensar la Constitució i la unitat d’Espanya”, tot assenyalant que ho farà “sense cap dilema ni cap complex perquè som en un moment històric”.

A més, Valls ha assegurat que aposta per la “transversalitat per sobre de les sigles” perquè “tots els constitucionalistes i els progressistes haurien de donar suport a aquesta manifestació”.

Finalment, i malgrat les evidents filiacions polítiques dels convocants, considera que “la crítica que la manifestació de diumenge a Madrid és de la dreta o la ultradreta és falsa”. En una última giragonsa argumental, afirma que es tracta “d’una protesta transversal” i la compara amb la mobilització espanyolista del 8 d’octubre del 2017 a Barcelona.