El regidor de l’ajuntament de Barcelona i líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, va rebutjar formar part de la candidatura del Partit Popular a les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer. Segons avança El confidencial Digital citant declaracions d’Eva Parera -la mà dreta de Valls ara incorporada a les llistes del PP-, l’oferiment es va fer un cop va quedar clar que no hi hauria coalició amb Ciutadans.

Segons Parera, el líder dels populars catalans i candidat a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, “volia obrir la seva llista a gent de la societat civil i imitar el que vam fer nosaltres en les municipals”, tot i que al final, l’obertura del PP s’ha concretat en els fixatges d’ella mateixa i de Lorena Roldán, descavalcada de Ciutadans per Carlos Carrizosa.

Parera, que es vanta d’haver “començat la fi del procés” amb els vots que van impedir que Ernest Maragall fos alcalde de la capital catalana, assegura, sempre segons El Confidencial Digital, que tant ella com Valls van rebre la invitació de formar part de les llistes dels populars.

Amb tot, el mateix mitjà assegura que la versió del PP és molt més prudent, tot assenyalant que, segons fonts anònimes del PP, tot i que es va plantejar el fitxatge de Valls, “mai va haver-hi un oferiment al 100 per cent”. La mateixa font afegeix que “al final es va apostar per Eva Parera, ja que Valls manté una forta vinculació amb França”. Parera, en tot cas, sosté que l’oferiment es va fer a tots dos, però que Valls va rebutjar-lo, perquè “sempre havia mantingut que no participaria en les autonòmiques”.

Parera, número tres

Parera, que va donar el ‘sí’ a Alejandro Fernández dilluns passat, fins al moment havia assegurat que només participaria en les eleccions al Parlament de la mà de Manuel Valls. Finalment però, s’ha decidit a fer el pas tot i que, de moment i segons El Confidencial Digital, no s’afiliarà al Partit Popular ni deixarà el seu seient a l’ajuntament barceloní.

Parera va ser la número 4 de la llista de Manuel Valls i Ciutadans a l’ajuntament de Barcelona, per trencar amb Cs en el moment de donar el seu vot a Ada Colau per desbancar Ernest Maragall, guanyador de les municipals. Abans però, Parera ja havia passat per altres partits. Provinent d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), va militar a Units per Avançar, el partit de Ramon Espadaler, actualment en l’òrbita del PSC. Ara, en un nou canvi, passa a formar part de les llistes del Partit Popular.