La sala del 61 del Tribunal Suprem es reuneix demà dimecres al matí per abordar els escrits de recusació presentats per Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Anna Simó.

Tots ells demanen apartar Manuel Marchena de la presidència del tribunal del procés i, en el cas de Cuixart, també fa extensiva la petició a la resta de magistrats que conformen el tribunal que els ha de jutjar. Després de deliberar, els magistrats que formen aquesta sala del Tribunal Suprem hauran de decidir si accepten la petició dels encausats i aparten Marchena i la resta de jutges del tribunal.

Les recusacions es van presentar després de la polèmica pel whattsapp del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, que deia que si Marchena marxava a presidir el CGPJ podrien controlar la Sala Penal "des del darrera". 

El tribunal ha denegat la petició de diversos processats perquè Cosidó declarés en l'incident de recusació que han plantejat contra els magistrats que els jutjaran en aquest alt òrgan judicial.