Un centenar de persones s'ha manifestat aquest dissabte al centre de Barcelona per reclamar "amnistia total". Ho han fet coincidint amb el dia del pres polític. La protesta ha començat passades les set de la tarda als Jardinets de Gràcia i ha baixat pel Passeig de Gràcia fins al carrer de Provença, on hi ha la seu de la Comissió Europea i del Parlament Europeu a la capital catalana. Els manifestants han caminat darrere d'una pancarta amb el text 'Amnistia total CDR' i han llegit un manifest en arribar al punt final de la marxa. El discurs ha animat a "cridar fort contra tota repressió".

manifestacio presos ACN

Manifestants exhibeixen fotos i una pancarta davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona / ACN

Els participants han exhibit estelades i imatges de presos com els líders independentistes catalans condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017. També han format la paraula 'Llibertat' amb espelmes que han encès davant de la delegació de les institucions europees.

manifestacio presos ACN

Manifestants tallen Passeig de Gràcia / ACN

Aquesta setmana el jutge de vigilància penitenciària número 5 ha desestimat els recursos que van presentar Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull contra la revocació del tercer grau després que a principis de març el jutge retirés una altra vegada el tercer grau als presos polítics de Lledoners. El magistrat insisteix en què Sànchez, Turull i Rull no han evolucionat i continuen pensant el mateix que el 2017, quan van passar els fets: "En definitiva, tal com va expressar, no hi ha hagut evolució suficient en l'intern justificativa de la progressió acordada per l'Administració".

A principis d'abril, el titular del jutjat de vigilància penitenciària 1 de Catalunya va anul·lar la semillibertat de l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Segons el jutge, Forcadell i Bassa no han modificat la seva conducta delictiva: "Manca de modificació d'aquells trets de la personalitat directament relacionats amb l'activitat delictiva, perquè la interna continua considerant que els fets pels quals ha estat condemnada no són constitutius de delicte". I que encara no es pot garantir que s'hagin complert els objectius de "reeducació i resociabilització".

Imatge principal: Manifestants avancen per Passeig de Gràcia en direcció a la seu de la Comissió Europea / ACN