Diversos col·lectius i entitats han convocat durant la jornada d'aquest divendres diverses manifestacions a Catalunya contra l'ordre de processament del jutge del Suprem Pablo Llarena, que ha decidit processar 13 polítics catalans per rebel·lió, i davant la possibilitat que aquest divendres cinc d'ells vagin a la presó avui mateix.

Despertem la República ha fet una crida a la ciutadania a manifestar-se ja aquest mateix matí. De fet, el col·lectiu ja havia convocat a la Plaça Catalunya a les 10 del matí per seguir la jornada al Suprem, però després de saber-se la decisió de Llarena de processar per rebel·lió 13 polítics, ha decidit fer una crida a manifestar-se des d'aquell moment.

"Fins aquí hem arribat, el poble diu prou", ha difós des del compte de Twitter el col·lectiu, que crida a manifestar-se a la Plaça Catalunya. 

Tarda de manifestacions

Per aquesta tarda també s'han convocat altres manifestacions. A les set els CDR han cridat a manifestar-se a Jardinets de Gràcia.

Més tard, entre les set i les vuit del vespre, hi ha planificada una concentració a la Plaça Catalunya. Passades les vuit, els concentrats aniran caminant fins davant la delegació del govern espanyol. Per aquesta última han cridat a manifestar-se tant l'ANC com Òmnium i els CDR.

Fora de Barcelona n'hi haurà davant tots els ajuntaments. Totes elles seran a les vuit del vespre.