La capital d’Espanya va ser ahir dissabte escenari d’un fet inèdit: l’independentisme es va plantar al centre de Madrid per cridar que l’autodeterminació és democràcia, però hi ha hagut molts que no ho van sentir. Millor, dit, no ho van voler sentir. Només cal fer una ullada a les portades dels diaris de la capital per veure que tot i ser testimonis de primera mà, malgrat tenir la notícia davant dels morros, es tapen les orelles i no volen sentir els crits de “No passaran”. Es tanquen els ull davant l’evidència.

Cert és que els diaris no estan obligats a dir la veritat, com si passa (altra cosa és que ho facin) amb els testimonis que es declarant aquest dies al Tribunal Suprem amb el judici al procés. Però també és cert que diu molt poc d’aquests diaris que amaguin als seus lectors la veritat, quan no menteixen directament.

 Avui hi ha qui ha optat directament per obviar la marea groga independentista, no fos que li amargués a Pablo Casado la festa de presentació dels seus candidats a les eleccions del 28-A. És el cas de l’ABC, que li ha dedicat la seva portada monotema. Tampoc La Razón sembla haver-se assabentat que centenars de milers d’independentistes -no entrarem en la ridícula xifra de participació facilitada per la socialista delegació del govern espanyol- que eren a Madrid, i no precisament fent turisme. Ara, això sí, dedica a la portada un espai per alerta sobre les fake news. Sembrats!

abc

LaRazon

Per als diaris del 155, el que no agrada no existeix. Ras i curt. La pitjor mentida.

Qui no ha pogut tancar els ulls ha estat El Mundo, però està clar que la realitat no és del seu gust com ho demostra el fet de parlar d’”indiferència” davant el desplegament independentista. Sens dubte el mateix entusiasme en informar que va demostrar quan el fiasco de la manifestació de Colón del febrer passat.  El País, com sempre, opta per la fórmula del títol pla, és a dir, no es mulla: “L’independentsme arriba a Madrid”.

ElMundo

ElPais

Per als diaris del 155, un cop més, el que no agrada no existeix. Ras i curt. La pitjor mentida. 

ElPuntAvuiLaVanguardia

AraElperiodico