La manifestació contra els indults ha aconseguit reunir 25.000 persones a la plaça Colón de Madrid, segons la Delegació del Govern espanyol. La plataforma cívica Unión 78, liderada per Rosa Díez, exlíderessa i fundadora d'UPyD, ha aconseguit emplenar l'espai, malgrat que la convocatòria s'ha quedat enrere respecte a les 45.000 persones que l'unionisme va aplegar el 2019. Un equip de ElNacional.cat s'ha desplaçat fins allà per tal de poder parlar amb les persones concentrades. 

"Són qui s'està carregant la convivència"

Un dels lemes més corejats avui a Colón ha estat "Sánchez dimisión". Els manifestants carreguen contra el president de l'executiu espanyol per haver obert la porta als indults. "Han donat un cop d'Estat, ens han donat un disgust increïble a tots els espanyols", explica una de les participants. "Estic contra aquesta gentussa que està destruint la convivència nacional, l'economia, a l'obrer, que només beneficia a la xusma que ve sense papers", assegurava un altre. Unes acusacions, però, que el cas d'aquest manifestant no només van contra el líder del PSOE, sinó també del "traïdor de Casado"

 

ACN

"S'està utilitzant un instrument que no ha de ser utilitzat per això. Perquè hi ha una sentència ferma. Per compromís polític no es pot pactar amb traïdors", ha explicat un grup de joves que s'han desplaçat a la manifestació fins l'acte d'Unión 78.

 

Marc Ortín

Les culpes, però, no només s'han distribuït entre els polítics. Alguns manifestants també han acusat les televisions i els mitjans de comunicació de "traïdors i venuts".

 

Marc Ortín

Banderes preconstitucionals

L'acte ha reunit una multitud que ha emplenat l'espai dels colors groc i vermell: banderes, para-sols, gorres i samarretes amb la rojigualda han estat denominador comú entre els manifestants. Amb tot, en aquesta munió de banderes espanyoles en totes les seves formes també s'han pogut albirar banderes preconstitucionals amb l'àliga franquista.

Evitar la foto de Colón

La plataforma Unión 78 ha volgut que els partits polítics no traguessin protagonisme a la societat civil i aquests no han participat a l'acte central de la manifestació. Tot i això, les formacions polítiques no han volgut cedir tot el protagonisme i Ciutadans, PP i Vox han atès als mitjans abans que comencés oficialment la concentració. Unes declaracions on han mostrat el seu rebuig a la decisió de Sánchez de donar el perdó als presos polítics.

A més, s'ha procurat evitar una foto com la del 2019. Els tres partits polítics amb representació al Congrés dels Diputats han convocat a la seva militància en punts diferents de la plaça per evitar ser retratats conjuntament.

 

 

Imatge aèria de la manifestació / ACN