La manifestació contra els indults als presos polítics comença a prendre forma a la plaça Colón de Madrid, malgrat els imprevistos tècnics que han obligat a endarrerir l'acte central fins a les 12:30h. Els organitzadors han informat que la plaça té l'aforament complet i que a les 11h del matí ja han hagut de tancar un dels accessos. 

Una multitud que ha emplenat l'espai dels colors groc i vermell: banderes, para-sols, gorres i samarretes amb la rojigualda són un denominador comú entre els manifestants. Amb tot, en aquesta munió de banderes espanyoles en totes les seves formes també s'han pogut albirar banderes preconstitucionals amb l'àliga franquista.

manifestacion madrid bandera preconstitucional nicolas tomas 2 manifestacion madrid bandera preconstitucional nicolas tomas

Dues banderes amb l'àliga franquista a la manifestació de Colón / Nicolas Tomàs

Vox, Ciutadans i PP, junts però separats

Tots els partits de la dreta espanyola amb representació al Congrés dels Diputats han convocat a la plaça Colón per mostrar la seva disconformitat amb la concessió dels indults als presos polítics. Tot i això, es busca evitar una foto semblant a la de 2019 i han concentrat als seus militants en punts diferents de la plaça.

manifestacion contra indultos cabeza toro EN

Nicolas Tomás

A l'acte central, que s'ha hagut d'endarrerir mitja hora per problemes tècnics amb un dels transformadors, tampoc hi haurà declaracions de polítics electes. Unión 78, però, de moment no ha fet públic qui llegirà el manifest de l'acte. Segons els promotors, es tracta d'una concentració "transversal" on persones amb "ideologies diferents", també "moltíssimes" que han votat a l'PSOE, es mostraran "unides en defensa del comú".

Aquesta protesta es produeix uns dies després que el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, demanés des de l'Argentina "compressió i magnanimitat" a la societat espanyola en defensa dels indults. Així mateix, també va subratllar, tot i que entén "les objeccions", "l'objectiu val la pena "perquè cal donar passos en" la distensió de la convivència ".

 

 

Imatge principal, una bandera preconstitucional a la manifestació de Colón / Nicolas Tomás