Més de 50.000 persones s'han adherit en menys de vuit hores a la plataforma 'Som el 80%' impulsada per Òmnium per exigir la llibertat dels presos i una solució política al conflicte català. La plataforma, que inclou des de noms com el del president Carles Puigdemont o l'alcaldessa Ada Colau fins a músics com Alguer Miquel o l'entrenador Pep Guardiola, s'ha presentat aquest dimarts al matí en un acte unitari al Convent de Sant Agustí.

El manifest, que es pot signar a través de la pàgina web somel80.cat, té com a objectiu mostrar la transversalitat i la unitat d'una gran part de la societat catalana contra la presó i apelar a una solució política al conflicte. El text evita parlar de referèndum d'autodeterminació per aconseguir el màxim de suports possibles, però sí que demana "l'inici d'una negociació sincera, sense condicions ni renúncies, per a una solució política real".

En el capítol d'adhesions, destaquen des dels suports dels exconsellers com Andreu Mas Colell, Joaquim Nadal o Josep-Lluís Carod Rovira així com els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert fins a músics com Judith Nederman o Maria del Mar Bonet, actors com Clara Segura o Julio Manrique, sindicalistes com Camil Ros o acadèmics com Borja de Riquer. També la diputada dels comuns Elisenda Alamany, els exdiputats Xavier Domènech i Albano Dante Fachín, així com la periodista Pilar Rahola, l'escriptor Antoni Puigvert, el doctor Bonaventura Clotet o l'activista Míriam Hatibi.

http://