Els premis ONDAS 2022 d'enguany no només porten novetats dels premiats i les premiades. Jordi Basté, Marc Ribas, Jordi Hurtado i un llarg etcètera han passat pels micròfons d'EN Blau, però l'èxit d'ells no és només personal, sinó col·lectiu. Les productores i les cadenes de televisió són dos elements clau per tal de que els ONDAS puguin arribar a les seves mans i aquests els puguin celebrar amb l'equip. Molt conscient d'això és en Sigfrid Gras. El director de TV3 ens ha posat al dia de les perspectives de la cadena pública, que si guanya en aquest mes de desembre, haurà completat tots els mesos de l'any com la cadena més vista de Catalunya.

SIGFRID GRAS Palauet Albeniz Ondas 2022 / Foto: Montse Giralt
SIGFRID GRAS Palauet Albéniz Ondas 2022 / Foto: Montse Giralt

Gras, que ha assistit als Ondas, entre d'altres coses, per a acompanyar Marc Ribas com a guanyador al millor format televisiu emès per una cadena no espanyola, ha valorat molt positivament el guardó que s'ha emportat 'Joc de Cartes', més que merescut. Posant èmfasi en la nova etapa d'entreteniment que ha encetat TV3 i que tan bé li està funcionant a la pública, Gras diu que està "encantat" amb el talent culinari. "Ens fa molta il·lusió l'Ondas al 'Joc de Cartes'. Els ONDAS són genials. És l'esdeveniment més important de l'Estat. Va néixer amb nosaltres i ha anat creixent", afirma. Tota la raó.

Palauet Albeniz Ondas 2022 / Foto: Montse Giralt
Palauet Albéniz Ondas 2022 / Foto: Montse Giralt

Confiança amb Col·lapse

Les audiències del nou format de La Manchester de Ricard Ustrell no van ser les millors a principi de temporada. La seva fluixa estrena i l'ímpetu amb el que va començar Sardà van fer que el late night de TV3 els dissabtes caigués en picat en les primeres tres setmanes. No obstant, ara ha anat remuntant i cada vegada fa més bona pinta. "Li hem sabut donar la volta i ara és un programa que funciona molt bé", subratlla Gras que ressalta que està "molt content" amb el Col·lapse d'Ustrell. No té l'èxit que tenia el FAQS a nivell d'audiències, però sí que diu molt de com entén la tele el nou director de TV3. L'espectador li acabarà agraïnt a mig termini, i no només amb el Col·lapse. Menys política i més entreteniment televisiu és el que necessita Catalunya. Ell mateix ho reconeix: "Substituir al FAQS sense parlar de política no era fàcil: estic molt satisfet de com va el Col·lapse".

Col·lapse   TV3
Col·lapse TV3

Retorn de Crims

Crims ha tingut una de les temporades més curtes de la seva història. Els catalans volem més true crime i més Carles Porta, però tots sabem que fer un capítol d'aquests porta una feinada a sobre brutal. Gras ens revela a EN Blau que Crims tornarà i ho farà en el transcurs de "la propera temporada". Per tant, a partir del setembre vinent podrem tornar a gaudir d'un dels millors programes de televisió que es poden veure avui dia: entreteniment, investigació, periodisme i qualitat televisiva. "Estem preparant nous formats com Tor (un crim que es va produir al Pirineu). Tenim un acord que ens permetrà garantir la continuïtat d'aquest format en els pròxims anys. Tindrem 8, 10 o 12 programes... No ho sabem encara. Però tornarà Crims". Bravo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crims (@crims_oficial)

Nous formats

A més de la continuïtat de 'Joc de Cartes' i de 'Crims', dos programes que baten rècords setmana rere setmana, TV3 apostarà també, com és sabut, per una nova temporada d'Eufòria. Més enllà d'això, la cadena de Sigfrid Gras també vol apostar per formats inèdits. I ja en té alguns entre mans: 'El Forense', 'Bojos per Molière' (que s'estrenarà el proper mes de gener) o nous formats dedicats a la cultura i al públic juvenil. El que té clar el director de TV3 és que la obligació de l'emissora és anar-se reinventant i provant nous continguts. Així es com se li dona una volta a una televisió. I amb autocrítica, que Gras en té molta: "Els formats juvenils i de cultura els teníem una mica deixats de la mà". TV3 ja és una altra des que va haver-hi el traspàs de carteres. La audiència ho agraeix.

Preocupació econòmica

Els pressupostos de la Generalitat preocupen a molts sectors. Empresarials, econòmics, socials... i televisius. TV3 no sap encara de quants diners disposarà pel proper curs i això és per culpa de la confusió que genera l'aprovació dels pressupostos. Gras parla clar a EN Blau: "Afrontem el 2023 amb una preocupació econòmica. Encara no s'han aprovat els pressupostos i s'ha de veure quina partida ens destinen. Ara per ara aquest és el principal maldecap".

"Pateixo menys del que patia a principis de mes"

El Mundial de futbol va fer trontollar TV3 durant els primers dies de mes, però l'eliminació d'Espanya ha estat un alleujament numèricament parlant. Les audiències parlen per si soles i TV3 ja lidera amb certa comoditat gràcies, en part, a l'eliminació d'Espanya. Els dies que ha jugat La Roja La 1 ha arrasat, però el KO de l'equip de Luis Enrique ha aclarit el camí per TV3. "Estic molt content perquè guanyarem el mes. Estem per sota de la mitjana. Com que a Espanya la van eliminar aviat, segur que ens ajuda a guanyar el mes. Evidentment, els tres partits que encara queden tindran molta audiència, però guanyarem", diu Gras, afegint que està "patint menys del que patia a principis de mes". "Ens ha anat molt bé que el Mundial fos partit entre novembre i desembre", apunta.