Mala maror a Ciutadans entre Patricia Guasp i Edmundo Bal després de les primàries, a les quals es va imposar la llista d'Inés Arrimadas. "M'esperava més d'ell", ha reconegut la nova líder del partit en una entrevista publicada aquest dissabte a El Español, en la qual s'ha dedicat a criticar al seu rival. Preguntada per si va rebre un missatge personal de Bal per felicitar-la per la victòria, Guasp ha respost amb un "no" rotund. Sembla que el malestar previ a les eleccions internes va arribar per instal·lar-se a la formació, que podria desaparèixer de molts parlaments en les pròximes eleccions

Qui és Patricia Guasp, la nova líder de Ciutadans?

La dirigent mallorquina ha retret que el seu rival tan sols busqués "presentar-se a les (eleccions) generals i no a liderar el partit, que és el que toca ara". De fet, Bal tindrà una segona oportunitat a la tardor per ser el candidat de Ciutadans als comicis de desembre. "Miri, no entenc la postura del meu company. És el moment de pensar en els afiliats i en els regidors que es deixen la cara defensant el projecte", ha lamentat Guasp, que considera que és hora de centrar-se en la refundació de la formació. Això sí, també ha deixat clar que a ella també li agradaria intentar ser la candidata de Ciutadans a les eleccions generals d'enguany i ha recordat que els estatuts apunten que el portaveu polític (ella) és qui ha de presentar-se als comicis.

L'amenaça de Guasp a Bal

Bal ja va acusar Guasp de ser la "testaferro" d'Arrimadas perquè es limitarà a donar pas a l'expresidenta del partit quan arribin les eleccions generals. "Això és vessar falsedats i insults. (...) Hauríem de preguntar-li a ell si ha sigut el testaferro d'Arrimadas fins a l'agost, quan es declarava fidel escuder d'Inés", ha etzibat. Dit això, no ha descartat que la fins ara líder del partit pugui ser la candidata: "És una decisió personal. Qualsevol afiliat podrà presentar-se a les primàries". "Inés ha fet un pas al costat, ha estat molt generosa. Altres dels qui van ser en aquesta direcció (del partit), com Edmundo, no l'han fet. El que no és renovació és treure a Inés per posar a Edmundo", ha afegit.

Amb tot, la nova líder de Ciutadans ha amenaçat el seu rival de deixar-lo fora de la direcció. "Veient les declaracions que està fent en els mitjans després de conèixer els resultats (de les primàries)... No està posant les coses fàcils", ha criticat, alhora que li ha demanat "remar junts" i que sigui conscient que ella va guanyar amb catorze punts de diferència. Però Guasp no ha pogut ni garantir que Bal no es rebel·larà en el Congrés dels Diputats: "No hem tingut una conversa privada". Tan sols s'ha limitat a recordar que el seu rival "públicament ha deixat clar que mantindrà el grup del Congrés unit i que respectarà les decisions de la nova direcció". "Espero que tingui paraula", ha conclòs la dirigent mallorquina.